În primul rind, trebuie să clarificăm subiectul. FUE Înseamnă Extracție Foliculare Unitară și este metoda de colectare a Grefelor. In procesul transplantului se utilizează instrumente numite micro motorii cu care se vor dechide canale in piele unde vor fi implantate grefele extrase, deci FUE a fost numita această tehnica de extractie și implantare a grefelor.

DIFERENȚELE DE CANAL (FUE) & DHI

Aici vom vorbi despre diferențele intre doua metode de implantare, Metoda cu canale FUE Şi metoda DHI.
EXTRAGEREA: In clinica nostră tehnica FUE este folosită pentru colectarea grefelor in ambele metode de transplant, cu instrumentele micromotorii de sxtrag una cite una grefele din zona donatoare. Aceasta metoda de extracție nu lasa cicatrici după extracție.

La metoda de canale (FUE) este necesar sa fie deschise canale in zona de implant, in prealabil, unde ulterior vor fi implantate grefele extrase. Aceste canale sunt deschise cu niște micro instrumente ascutite cu virf de safir, numarul canalelor depinde de numarul grefelor planificate pentru a fi impantate. Ulterior grefele extrase se plantează in aceste canale cu un instrument de tip pensetă. Din cauză că grefele vor fi implantate in aceste microcanale, acstea trebuie sa fie un pic mai largi decit mărimea grefei. Deaceea, in comparație cu metoda DHI, densitatea grefelor transplantate este un pic mai mica.

La metoda DHI grefele colectate sunt implatate individual cu un instrument de implant numit CHOI-PEN, direct in zona de implant. Datorită acestui instrument canalele sunt deschise simultan cu implantarea și au marimea la fel ca cea a grefei. Deaceea densitatea parului implantat este mai mare și se obține un rezultat mai bun.

Avantaje de DHI

1- Densitate Mai Mare

Since the opened canals will be fully grafted, there will be no loss of space and more frequent density can be done. In the canal (FUE) method, 45-60 centimeters of hair can be added, while DHI can be 80-90 grafts per square centimeter. Therefore, if the patients have a small amount of hair loss, DHI method will be the best option.

2- Implantarea pe la Păros Zona

Datorită instrumentelor de tip stilou utilizate, implantul se realizează mai ușor, canalele sunt mai mici și nu se deterioreaza firele de păr existente.

3-Recuperare Rapidă

Vindecare are loc rapid deoarece canalele sunt exact de mărimea grefelor.

4-Implant cu aspect mai natural

Cu această metodă se obține un aspect foarte natural dupa terminarea procedurii,deoarece direcția de creștere a fiecarui fir de păr se ajusteaza celei naturale din zona respectivă de transplant.

5- Probabilitate Minimă de Cicatrici

6- Intoarcerea rapida la servicu sau rutina zilnică

7- Singerare și formarea de scoața minimă

8- Posibilitatea de realizarea implantului fară a freza parul

Deci in cazul acesta nu trebuie sa fie deschise anterior canale sau sa fie frezat parul inainte de procedură.

 

Concluzie

Ambele metode au avantajele sale proprii, chirurgul dumneavoastra vă va consulta și va decide care dintre aceste metode se potrivește mai bine cazului și cerințelor dumneavoastră. Atunci când DHI sau FUE sunt executate de catre medici și echipă potrivită, ele nu se deosebesc prea mult din punct de vedere al rezultatului obținut, este vorba doar de o superioritate tehnică. Ve-ți decide impreuna cu medicul metoda potrivită și nu uitați ca aceasta va trebui corespunde cazului dumneavoastră.